Seksuaalioikeudet lähtökohtana

Projektimme on ottanut lähtökohdaksi Seksuaalioikeuksien julistuksen (World Association for Sexual Health (WAS), Hong Kong 26.8.1999. Suomennos Tommi Paalanen, Sexpo-säätiö). Julistus on johdettu YK:n ihmisoikeuksien julistuksesta ja se nostaa esille niitä ihmisenä olemisen kysymyksiä, jotka vaativat vielä paljon pohtimista ja keskustelua. Seksuaalioikeuksien julistus tekee näkyväksi seksuaalisuuteemme liittyvät moninaiset asiat, jotka vaativat uudenlaista lähestymistapaa. Julistus auttaa meitä käsittelemään seksuaalisuutta niin, että rajoittamisen ja torjunnan sijaan saamme luvan toimia sallivasti niin itseämme kuin myös kanssaihmisiämme kohtaan.

Seksuaalioikeuksien julistus antaa projektillemme luvan käynnistää prosesseja, joissa monen ihmisen seksuaaliset oikeudet voivat toteutua tähänastista paremmin. Se antaa meille luvan käydä keskusteluja henkilöiden kanssa, jotka kohtaavat päivittäin vammaisten henkilöiden seksuaalisuuteen liittyviä ratkaisemattomia kysymyksiä. Olemme mukana kehittämistyössä  julistuksen hengessä, joka avaa solmuja ja murtaa myyttejä ja tuo tilalle uutta toivoa ja iloa.

Seksuaalioikeuksien julistus  (2014)

KATSO VIDEOLTA! Viereisestä valikosta voit klikata ja katsoa seksuaalioikeuksiin liittyviä videoleikkeitä. Asiantuntijana Kirsi-Maria Örö (Luoma-aho).